KONCERT 13 GRUDNIA 2022

Serdecznie zapraszam Wszystkich na uroczysty Koncert ku czci Ofiar Stanu Wojennego oraz pamięci Marszałka Seniora Kornela Morawieckiego pt. Wolni i Solidarni. Organizatorem wydarzenia jest Fundacja Rozwoju Kultury we Wrocławiu a współorganizatorem Komisja Zakładowa NSZZ Solidarność w Politechnice Wrocławskiej.
    Uroczystość odbędzie się w przeddzień rocznicy wprowadzenia stanu wojennego w poniedziałek 12 grudnia 2022 r. o g. 18.00 w sali koncertowej Akademii Muzycznej we Wrocławiu. W trakcie koncertu posłuchamy muzyki poważnej w wykonaniu orkiestry symfonicznej i solistów oraz przypomnimy sobie pieśni patriotyczne z okresu walki z czerwonym reżimem. W przerwie będzie też okazja spotkania przy kawie i herbacie.
   Wstęp dla wszystkich działaczy i sympatyków NSZZ Solidarność oraz Solidarności Walczącej wolny.

Marta Morawiecka