Strona głównaOgłoszeniaOgłoszeniaKsiążka "Dopaść Morawieckiego" wyróżniona na konkursie im. Józefa Mackiewicza

Książka „Dopaść Morawieckiego” wyróżniona na konkursie im. Józefa Mackiewicza

Miło nam poinformować, że książka Bogdana Rymanowskiego „Dopaść Morawieckiego. Życie doczesne i wieczne Kornela Morawieckiego.” otrzymała wyróżnienie na tegorocznym konkursie Nagrody Literackiej im. Józefa Mackiewicza.

Laureatem tegorocznej Nagrody został pisarz Rafał Wojasiński za powieść „Tefil”. Wyróżniono także autorów dwóch innych nominowanych książek – Pawła Milcarka i Andrzeja Waśkę. Uroczystość ogłoszenia wyników tegorocznego konkursu Nagrody Literackiej im. Józefa Mackiewicza odbyła się 10 listopada w Warszawie.