Strona głównaPRO MemoriaOdeszli 2022Msza św. za Andrzeja Myca

Msza św. za Andrzeja Myca

W najbliższy wtorek 22 listopada 2022 r. o godz. 18.00 w Kościele Najświętszej Marii Panny na Piasku we Wrocławiu zostanie odprawiona Msza Święta w intencji śp. prof. Andrzeja Myca, szlachetnego człowieka, działacza Solidarności, współtwórcy Solidarności Walczącej i członka Rady SW, prezesa fundacji “Wspólnota Pokoleń”, wybitnego biologa i immunologa, profesora uniwersytetów polskich i amerykańskich.

Prosimy o przybycie i włączenie się do wspólnej modlitwy.

Powyższe ogłoszenie zamieszczone zostało w najnowszym numerze Gazety Obywatelskiej, jednak nie mamy pewności, że dotarło do wszystkich. Msza święta odbędzie się w miesiąc od śmierci Andrzeja. W związku z tym gorąca prośba o obecność lub duchową łączność.

Marta Morawiecka