Strona głównaOgłoszeniaOgłoszeniaNowa strona internetowa Stowarzyszenia SW

Nowa strona internetowa Stowarzyszenia SW

Drodzy Członkowie Stowarzyszenia

Miło nam zawiadomić, że dobiegł końca pierwszy etap prac nad utworzeniem nowej, bardziej nowoczesnej strony Stowarzyszenia SW. Nowa strona będzie nosić nazwę

Solidarność Walcząca

– tak samo jak główne pismo naszej organizacji podziemnej, które miałem zaszczyt współtworzyć swego czasu. Obecną stronę chciałbym traktować jako kontynuację tamtego podziemnego pisma.

Nowa strona dostępna jest pod adresem

solidarnosc-walczaca.pl

Przed zaproszeniem do zapoznania się z nową stroną, chciałbym przekazać serdeczne podziękowania Mieczysławowi Majowi, za decydujący wkład w stworzenie tej nowej strony. Bez jego wiedzy i doświadczenia, oraz zapału, nie byłoby to możliwe w tak krótkim czasie.

Składam też podziękowania Wojtkowi Wojniczowi, który zgłosił się swego czasu na ochotnika i prowadził samodzielnie naszą dotychczasową stronę sw.org.pl, poświęcając temu zajęciu (i nam wszystkim) mnóstwo swojego czasu.

Wreszcie, może największe podziękowania należą się śp. Romkowi Lazarowiczowi, założycielowi i niestrudzonemu redaktorowi pierwszej strony internetowej sw.org.pl, oraz Helence Lazarowicz, która we wszystkim współpracowała z mężem, a później po śmierci Romka czuwała i brała udział w powstaniu nowej wersji strony.

Obecnie udało nam się przenieść już prawie całą zawartość strony sw.org.pl na nową stronę w nowej formie. Wszelkie istotne informacje dostępne na starej stronie można już znaleźć na nowej stronie. Strona sw.org.pl bedzie jeszcze dostepne przez kilka miesięcy, po czym zostanie zarchiwizowana i będzie dostępna jako dokument archiwalny (tak jak obecnie dawna strona Romka pozostaje dostępna pod adresem  old.sw.org.pl). Za kilka miesięcy adres sw.org.pl bedzie przekierowywał automatycznie na nową stronę. W planach mamy także przeniesienie treści ze strony Romka do nowocześniejszego formatu i utworzenie swego rodzaju Archiwum SW.

Zachęcam do obejrzenia nowej strony. Jest tu kilka nowych aktualnych artykułów. Będę wdzięczny za wszelkie uwagi sugestie mające na celu polepszenie strony. (Proszę pisać bezpośrednio do mnie na adres: andrzej.kisielewicz.sw@gmail.com). Liczę też na to że członkowie Stowarzyszenia zechcą się dzielić na tej stronie uwagami i refleksjami dotyczącymi naszego środowiska, a także zasilą dział „Relacje, Wspomnienia” swoimi relacjami i wspomnieniami.

Koncepcja strony jest taka, że ma ona służyć w pierwszym rzędzie komunikacji wewnątrz Stowarzyszenia (będzie zawierała najbardziej aktualne ogłoszenia i informacje o wydarzeniach w środowisku), ma stanowić wewnętrzny biuletyn Stowarzyszenia i forum ewentualnej dyskusji, a także — zewnętrznie — żródło najbardziej wiarygodnej informacji o Stowarzyszeniu i historii SW.

Andrzej Kisielewicz

Zarząd Stowarzyszenia SW