Strona głównaWydarzeniaWydarzeniaOBCHODY 40-LECIA SW - GDYNIA I WARSZAWA

OBCHODY 40-LECIA SW – GDYNIA I WARSZAWA

Koleżanki i Koledzy

W związku ze zbliżającą się rocznicą 40-lecia powstania Solidarności Walczącej przypominamy, że część obchodów zaplanowana jest 23 i 24 czerwca 2022 r. w Gdyni oraz 25 i 26 czerwca 2022 r. w Warszawie.

Do Gdyni i później z Gdyni do Warszawy oraz na powrót z Warszawy do miejsc wyjazdu zapewniamy transport autobusowy z większości głównych ośrodków Solidarności Walczącej w całym kraju.

Oczywiście wielkość grupy musi uzasadniać wynajęcie autokaru bądź skierowanie jadącego z innej miejscowości, w miarę dysponowania miejscami.

Z powodów technicznych prosimy by wszyscy chętni do wzięcia udziału w obchodach, którzy do tej chwili nie zgłosili się, a potrzebują pomocy w transporcie zgłaszali się do odpowiednich koordynatorów regionalnych, lub do naszego biura w Gdyni do niedzieli 12 czerwca 2022 r. do godz. 18:00.

Po tym terminie niestety nie będziemy w stanie Wam pomóc w zakresie transportu na, podczas i po uroczystościach.

Ponadto prosimy również byście tą wiadomość przekazali i jeśli jest taka konieczność pomogli w kontakcie z koordynatorami lub naszym biurem, wszystkim osobom Wam znanym, które mogłyby chcieć uczestniczyć w obchodach. Jest to dla nas wszystkich bardzo ważne by każdy mający Swój wkład lub sympatyzujący z Solidarnością Walczącą miał możliwość przyjazdu na Nasze Wspólne Święto.

Szczegółowy wykaz koordynatorów oraz naszego biura wraz z danymi kontaktowymi znajdują się w liście poniżej.

Ponadto zachęcamy również do zapoznania się z agendą uroczystości dostępną na naszej stronie internetowej:

Wykaz koordynatorów według miejsca wyjazdu transportu:

Wrocław – Paweł Kieruzal – 607-883-767

Poznań – Szymon Jabłoński – 509-691-590

Warszawa – Łukasz Ossowski – 606-313-438

Rzeszów – Janusz Szkutnik – 501-322-794

Zielona Góra/Nowa Sól – Ryszard Szablowski – 882-155-565

Łódź – Włodzimierz Domagalski – 722-051-321

Gdynia. Biuro główne – Alicja Pettke – 888 427 454 – obchody@fundacja-pih.pl

Link do materiałów dotyczących Walnego Zebrania znajduje się TUTAJ.

Jak powstało Stowarzyszenie Solidarność Walcząca?

Ponieważ zaczynają pojawiać się już mity na temat powstania naszego stowarzyszenia, na dzień przed...

Majówka z Bobolą – relacja

W dniu 21 maja we wtorek grupa członków Stowarzyszenia "CONTRA" i SSW wyruszyła z...

Nasz kandydat Michał Dworczyk zdobył mandant europosła