Strona głównaWyboryRoman Kowalczyk – członek Stowarzyszenia SW kandydatem do Sejmu we Wrocławiu

Roman Kowalczyk – członek Stowarzyszenia SW kandydatem do Sejmu we Wrocławiu

Z czwórki naszych kandydatów do Sejmu RP (zobacz tutaj) Roman Kowalczyk jest może najmniej znany. Dlatego chciałbym osobiście zarekomendować głosowanie na niego.

Roman Kowalczyk ma miejsce nr 6 na liście Prawa i Sprawiedliwości. Jeśli ktoś w okręgu wrocławskim, tak czy inaczej ma zamiar głosować na PiS, gorąco polecam głosowanie właśnie na Romana. Obecnie jest on dolnośląskim kuratorem oświaty, doskonale radzącym sobie na tym stanowisku, fachowcem z wielkim i solidnym doświadczeniem w dziedzinie edukacji, gdzie karierę robił od nauczyciela w zespole szkół spożywczych, przez dyrektora liceum ogólnokształcącego nr XVII im. A. Osieckiej we Wrocławiu., po kuratora oświaty. W czasie stanu wojennego był działaczem podziemnego NZS UWr, młodym człowiekiem, który w momencie próby zachował się jak trzeba. Od wielu lat, co roku prowadzi wspólne publiczne śpiewanie pieśni i piosenek patriotycznych z okazji Narodowego Dnia Pamięci Żołnierzy Wyklętych oraz Święta Niepodległości 11 Listopada. Tutaj jest jego biogram w Encyklopedii Solidarności, a tutaj biogram na stronach kuratorium. Warto też wysłuchać wywiadu z Romanem Kowalczykiem przeprowadzonego przez Echo24.tv.

Echo24.tv: Z Romanem Kowalczykiem, dolnośląskim kuratorem oświaty, rozmawiamy o nowym roku szkolnym, pensjach nauczycieli i jego starcie w wyborach do Sejmu.

Ja sam znam Romana jako prawego człowieka, niezłomnego patriotę, kogoś na kim można zdecydowanie polegać. Nie mam żadnych wątpliwości, że przede wszystkim takich właśnie ludzi potrzeba nam w Sejmie. Dlatego gorąco zachęcam do głosowanie na niego.

Więcej, tak jak napisane w prezentacji czwórki naszych kandydatów, zachęcam do wykonania dodatkowego wysiłku i zmultiplikowania swojego głosu. Trzeba wyznaczyć sobie jakąś liczbę znajomych, o których wiemy że i tak głosują na PiS i nie tylko przekonania ich do oddania swojego głosu na Romana Kowalczyka, ale też do włączenia do tej akcji innych swoich znajomych. Jeśli akcja nam się uda, to obiecuję zaproszenie nowego posła i wspólne świętowanie tego szczególnego sukcesu przy akompaniamencie patriotycznych pieśni. Zachęcam wszystkich do wzięcia udziału w akcji!

Andrzej Kisielewicz