Strona głównaOgłoszeniaOgłoszeniaSolidarność Walcząca w sprawie wyborów

Solidarność Walcząca w sprawie wyborów

Członkowie niepodległościowego antykomunistycznego podziemia, w latach osiemdziesiątych działający w szeregach organizacji Solidarność Walcząca oraz Stowarzyszenie Solidarność Walcząca zwracają się z apelem o oddawanie głosów na prezydenta Andrzeja Dudę.

Mamy do czynienia z wyborem między dotychczasowym prezydentem, którego poznaliśmy jako rzecznika idei i celów wielkiego ruchu Solidarności oraz Solidarności Walczącej a kandydatem będącym tych wartości zaprzeczeniem. Dużą część swojego życia, często drogo za to płacąc, poświęciliśmy walce z komunistycznym systemem. Stąd nie możemy milczeć, kiedy liczne działania dzisiejszego prezydenta Warszawy, obecnie ubiegającego się o fotel prezydenta Rzeczpospolitej Polskiej, stanowią jednoznaczne przejawy neomarksizmu. Nasz sprzeciw wywołuje podważanie zasad cywilizacji łacińskiej, deprecjonowanie rodziny, promowanie relatywizmu, aborcji, lansowanie dziwactw i demoralizujących postaw.

Niepodległość Polski była, jest i będzie przedmiotem naszej najwyższej troski. Decyzje i wypowiedzi Rafała Trzaskowskiego dowodzą, że objęcie przez niego najwyższego stanowiska w państwie stanowiłoby zagrożenie dla najbardziej żywotnych interesów Polski a nawet dla jej niepodległości.

Jako prezydent stolicy Rafał Trzaskowski okazał się być promotorem funkcjonariuszy służb, powołanych do niewolenia i prześladowania polskiego państwa i społeczeństwa a nawet promotorem osób w najwyższym stopniu podejrzanych o uczestnictwo w komunistycznych zbrodniach. Nie ulega wątpliwości, że jako prezydent RP takim samym osobom powierzałby najwyższe stanowiska w państwie.

Zwracamy się z apelem do wszystkich, podzielających najważniejsze z naszych wartości, o wzniesienie się ponad wszelkie, najbardziej nawet uzasadnione urazy. Apelujemy, by w imię spraw dla Polski najważniejszych, wziąć udział w drugiej turze wyborów prezydenckich i oddalić zagrożenia dla polskiej niepodległości, wolności oraz narodowej tożsamości.

Stowarzyszenie Solidarność Walcząca
Członkowie organizacji Solidarność Walcząca