Strona głównaNajnowszeUCHWAŁA ZARZĄDU STOWARZYSZENIA SW W SPRAWIE WYBORÓW

Uchwała Zarządu Stowarzyszenia Solidarność Walcząca
1 lipca 2020r.

Oświadczenie

Stowarzyszenie Solidarność Walcząca, które w statucie ma wierność ideałom podziemnej Solidarności Walczącej wyraża swoje poparcie dla Pana Prezydenta Andrzeja Dudy kandydującego na kolejną kadencję.

Uważamy, że jego postawa w czasie pierwszej kadencji i świetna współpraca z wywodzącym się z naszego środowiska Premierem Mateuszem Morawieckim umożliwiła Polsce osiągnięcie w ostatnich latach bezapelacyjnych sukcesów społecznych i gospodarczych, a w ostatnim okresie pandemii koronawirusa ich współdziałanie zaowocowało tym, że szybko i skutecznie ratowane są przedsiębiorstwa i miejsca pracy, a gospodarka Polska przechodzi ten trudny okres względnie łagodnie w stosunku do innych krajów Unii Europejskiej.

Liczymy, że wybór Pana Prezydenta na drugą kadencję wzmocni tę współpracę z Panem Premierem i da nam gwarancje, że Polska będzie dążyć do celów, o które w latach 1982 – 1990 walczyli ludzie działający w podziemnej Solidarności, w tym członkowie organizacji Solidarność Walcząca.

Zarząd Stowarzyszenia Solidarność Walcząca