Strona głównaWydarzeniaWydarzeniaWIGILIA 2021 - ODWOŁANA

WIGILIA 2021 – ODWOŁANA

Drodzy Przyjaciele, Członkowie Stowarzyszenia
Solidarność Walcząca,

Niestety sytuacja epidemiologiczna pogorszyła się. Zamiast spodziewanego złagodzenia przepisów,  weszły w życie nowe obostrzenia, których niestety nie jesteśmy w stanie spełnić. Nasze spotkania wigilijne przebiegały zawsze w atmosferze bliskości i serdeczności, a to jest nie do pogodzenia z wymaganym obecnie w przepisach dystansem społecznym. Bierzemy też pod uwagę, że akurat my nie możemy sobie pozwolić na to, aby zarzucono nam, że sami nie respektujemy przepisów, które wydaje rząd.

Z tego powodu, a także w autentycznej trosce o zdrowie i życie najbardziej z nas narażonych,  zmuszeni jesteśmy odwołać zaplanowane spotkanie wigilijne naszego środowiska.

Jednocześnie informujemy, że w tej sytuacji podejmiemy starania zorganizowania spotkania noworocznego, jak tylko warunki na to pozwolą. Mamy nadzieję, że uda się nam spotkać na początku lutego 2022.

Z serdecznymi pozdrowieniami
Zarząd Stowarzyszenia SW