Strona głównaPolecamyPolecamyXI Wyścig Kolarski Korona Kocich Gór – Memoriał im. Kornela Morawieckiego. Sobótka...

XI Wyścig Kolarski Korona Kocich Gór – Memoriał im. Kornela Morawieckiego. Sobótka 8.10.2023 r.

Stowarzyszenie Solidarność Walcząca, jako jeden z honorowych patronów XI Wyścigu Kolarskiego Korona Kocich Gór – Memoriał im. Kornela Morawieckiego – Runda Spadających Liści, zaprasza w dniach 07-08 października do Sobótki. Wydarzenie zostało objęte również patronatami honorowymi przez: Prezesa Rady Ministrów – Mateusza Morawieckiego, Ministra Cyfryzacji – Janusza Cieszyńskiego,  Ministra Sportu – Kamila Bortniczuka, Wojewodę Dolnośląskiego – Jarosława Obremskiego , Marszałka Sejmiku Dolnośląskiego – Cezarego Przybylskiego, Przewodniczącego Sejmiku Dolnośląskiego – Andrzeja Jarocha, Dyrektora Generalnego Lasów Państwowych, Dolnośląskiego Komendanta Straży Pożarnej.

W programie wydarzenia 7 października odbędzie się Msza Św. w intencji Kornela Morawieckiego oraz Członków Solidarności Walczącej.

W dniu 8 października wyścigi dla wszystkich kategorii wiekowych w z cyklu VIA Dolny Śląsk, Mistrzostwa Polski Leśników, Kolejarzy, Policjantów oraz Strażaków, wyścigi dla dla dzieci z  cyklu Junior Race (od 2 do 10 lat)  oraz dla kat. wiekowych Żak i Młodzik.

Program wydarzenia:

Sobota 07.10.2023:

18:00 Msza Św. w intencji Kornela Morawieckiego oraz członków Solidarności Walczącej (Kościół św. Jakuba Apostoła, Sobótka).

Niedziela 08.10.2023:

9:30 Start kategorii Żak i Młodzik (al. Św. Anny 12  – Stadion)

11:00 Start kat. amatorskich oraz Mistrzostw Polski Policjantów, Strażaków, Leśników, Kolejarzy

12:00 Dekoracje kategorii Żak i Młodzik

13:00 Start dystansu Pro