Strona głównaOdeszliOdeszli 2021Z głębokim smutkiem i żalem zawiadamiamy, że w dniu 30 października 2021...

Z głębokim smutkiem i żalem zawiadamiamy, że w dniu 30 października 2021 roku zmarł nasz Kolega i Przyjaciel, członek Solidarności Walczącej Romek Zaleski.

Poznałem Go w drugiej połowie lat osiemdziesiątych jako studenta Uniwersytetu Wrocławskiego chętnego do zaangażowania się w naszą Organizację. Romek był dobrym kolegą, zaangażowany i uczynny, zawsze gotowy do rożnego rodzaju działań. Urodził się 22.10.1963 r. w Kamiennej Górze. Odznaczony Krzyżem SW.

W ostatnim okresie ciężko chorował. Zmarł w szpitalu w swoim rodzinnym mieście, Jeleniej Górze, pod opieką Kochającej Mamy.

Romku, pozostaniesz w naszej pamięci!

Zbigniew Jagiełło

Pogrzeb odbył się 6.11.2021